Hoe bestuur je een Segway

Je eerste Segway kopen is spannend. Wees gerust want het besturen van een Segway is vrij eenvoudig. Een Segway gaat vooruit wanneer je voorover leunt. De wielen beginnen dan te draaien door het gewicht wat je hierop plaatst. Vervolgens zodra je achterover leunt, dan rem je. Leun je te veel achterover, dan ga je achterwaarts. Het is wel een dure investering als je jong bent. Een Segway kost naar schatting 3000 euro. Ook is het onhandig om mee te reizen want ’s winters kan het buiten echt koud en glad worden. En je kan met een Segway niet de trap op of af. In dit artikel gaan we in op de Segway, hoe je deze kan besturen en hoe deze opweegt tegenover andere vervoersmiddelen.

Het heeft voordelen en nadelen

De Segway is veel milieuvriendelijker dan meeste scooters en auto’s. De Segway is namelijk elektrisch gedreven en kan je mee op de openbare weg. De Segway is ook bijna geluidloos en zorgt dus voor weinig tot geen overlast. Het is wel zo dat een Segway begrensd is op 25 kilometer per uur. Je moet minimaal 16 jaar oud zijn om om een Segway te mogen besturen. Het stuur van een Segway functioneert wanneer je aan het rijden bent maar ook als je stil staat. Een Segway herkent een persoon op het platform door middel van lichaamsgewicht. Als er niemand op staat dan rijdt de Segway een klein beetje naar voren totdat hij stil staat en voorover valt. Deze valt voorover doordat er een tasje aan de voorkant zit die enig gewicht heeft.

De alternatieven

Een Hoverboard wordt gezien als de opvolger van de Segway maar deze heeft niets om aan vast te houden. Naast een Hoverboard zijn er voldoende andere opties om urbaan je weg te vinden. Een auto is niet altijd een handige keuze want je zit altijd met parkeerruimte en files. Hierom gaan we al gauw kiezen voor lopend of fietsend. Een fiets is natuurlijk een extreem rendabele keuze doordat je weinig of geen milieu-uitstoot hebt. Het is gezond en voorkomt opstoppingen in het verkeer. Afgezien van de fiets kun je ook kiezen voor de step. Een step is licht, gezond en kan je snel van punt A naar B brengen. Het enige nadeel aan een step is dat ze niet standaard met een slot geleverd worden. Deze moet je afzonderlijk aanschaffen en overal met je meebrengen. Denk er dan wel aan dat je afstapt voordat je ergens binnenkomt en de step dubbelvouwt wanneer het ruimtelijk gewenst wordt.